Er luft luft varmepumper stadig en god ide?
Ja, det er det! Selvom elpriserne også er stigende, er der stadig mange fordele ved en luft-luft varmepumpe – især i sommerhuset eller i mindre hjem.
Fordele ved at få installeret en luft-luft varmepumpe
Billig i drift
Har man i dag et sommerhus, der opvarmes af el, kan der være mange penge at spare. Der er mulighed for at have et fleksibelt strømforbrug, når der skal opretholdes en ensartet temperatur i sommerhuset.
Bedre indeklima
Da varmepumpen skaber cirkulation i luften og sikre at fugt og ”kælderlugt” forsvinder. Derudover renser filteret luften når den bliver cirkuleret rundt – og derved kan der forbedres på indeklimaet.
Nedkøling
Er det en af de varme sommerdage i Danmark, har man mulighed for at nedkøle sommerhuset relativt hurtigt. Modsat af hvad navnet varmepumpe siger, så kan den nedkøle luften i rummet.
Styres via app
Du kan tænde og slukke din varmepumpe via din smartphone. Du kan også regulere varmen eller nedkøle, hvis vejret pludseligt skulle ændre sig.
Hvad består en luft luft varmepumpe af?
En luft luft varmepumpe består af 2 dele. En udedel og en indedel. Begge dele skal monteres af en autoriseret montør. Kontakt os på 📞 75 55 35 65 – vi leverer og monterer varmepumper i hele trekantområdet fra Egtved til Vejle, Kolding og Fredericia.
Vi har stor erfaring med luft-luft varmepumper. Vi ved, det kan være svært at gennemskue, hvilken luft-luft varmepumpe, man skal vælge. Der findes mange producenter og modeller på markedet, og det er vigtigt, at man kigger lidt på specifikationerne, inden man vælger.
Vi kan hjælpe dig hele vejen igennem – vi har sat mange varmepumper op i trekantområdet. Derfor rådgiver vi altid om, hvilken løsning der passer bedst til dit sommerhus. Skal vi hjælpe dig? Kontakt os på 📞 75 55 35 65 eller mail@el-hjornet.dk
Hvad er vigtigt i forhold til valget af varmepumpe?
- SCOP-værdien – SCOP viser hvor effektiv varmepumpen er til at levere varme under de optimale forhold, i løbet af en sæson. En højere værdi betyder bedre effektivitet.
- Energimærkningen – Vælg gerne en varmepumpe med energimærkning A+++. Minimumskravet for en varmepumpe er A+.
- Støjsvag – De fleste varmepumper er støjsvage i dag – dog er det vigtigt at forhøre dig hos din el-installatør, inden du vælger din nye varmepumpe.
- Velegnet til frost/vinterdrift – Du kan undgå frost i sommerhuset ved at lade varmepumpen køre hele året i dvale. Derefter kan du også hurtigere opvarme sommerhuset i vinterhalvåret.
Hvor meget kan du spare på at udskifte til en luft luft varmepumpe?
Du kan spare meget på at udskifte din nuværende varmekilde til en luft luft varmepumpe.
Lad os tage udgangspunkt i, at dit nuværende forbrug er på 10.000 kWh/år – du har et sommerhus på 80-100 m2 og din nuværende varmekilde er el-radiator.
Du kan spare
9.100 kr./år*
Når du har fået installeret en varmepumpe – hvad så nu?
Ja, så gælder det bare om at nyde sommeren og din nye varmepumpe. En luft luft varmepumpe kræver montering af en installatør, derefter så kræver den meget lidt vedligeholdelse.
- Årligt eftersyn – det gælder både inde- og udedelen, få en KMO/VE installatør til at lave et årligt serviceeftersyn (link). Vi kan lave en fast aftale, så du ikke behøver at tænke på, hvornår det er tid til eftersyn.
- Tjek filteret – vi anbefaler at man selv tjekker filteret jævnligt. Hvis filterne er beskidte, så kan det støvsuges, så man forbedrer varmepumpens effektivitet.